Üzletünk elérhetősége

Cím:

1173. Budapest,

Pesti út 179.

Nyitvatartás: 

Hétfő-Csütörtök: 9-17H

Péntek: 9-16H

Szombat: 9-12H

Telefon: 061-257-3217

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szódagép Patron cserepont!

Fogyasztó Barát üzlet

Csomagpont

A megnövekedett csomagszám miatt jelenleg csak korlátozott mennyiségű és méretű csomagot tudunk átvenni!

Megértésüket köszönjük!

Termék részletek


Panettone sütőforma 16cm IBILI

Ha a termék nincs készleten, kérjük érdeklődjön!
Raktárkészlet: VAN
Panettone sütőforma 16cm IBILI
  • Panettone sütőforma 16cm IBILI
5 990 Ft


Panettone egy hagyományos olasz karácsonyi sütemény, amelynek elkészítése egy kis türelmet igényel, de az eredmény nagyon finom és különleges.

 

További lapfülön tekintse meg receptünket!

  • Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    17564
    Státusz
    Ha a termék nincs készleten, kérjük érdeklődjön!    
  • Hozzávalók:

    Tészta előkészítése:

    1 csomag (7 g) szárított élesztő
    1/4 csésze langyos tej
    1/4 csésze liszt
    Tészta összetevői:

    4 csésze liszt
    1/2 csésze cukor
    1 teáskanál só
    6 tojássárgája
    1/2 csésze vaj (puha)
    1/4 csésze narancsvirágvíz
    1/4 csésze citromhéj reszelve
    1/4 csésze narancshéj reszelve
    1/2 csésze mazsola
    1/2 csésze kandírozott gyümölcs (pl. citrom és narancshéj)
    1/4 csésze apróra vágott mandula
    1/4 csésze sötét csokoládé darabok
    1/4 csésze vaj (puha)
    Elkészítés:

    Először is készítsük el a tészta előkészítését. Keverjük össze a szárított élesztőt a langyos tejben, majd szórjuk hozzá a 1/4 csésze lisztet. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni 30 percig, vagy amíg habos lesz.

    Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Készítsünk egy mélyedést a közepén, majd adjuk hozzá a pihentetett élesztős keveréket.

    Adjuk hozzá a tojássárgákat, a puha vajat, a narancsvirágvizet, a citromhéjat és narancshéjat. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Ebben a fázisban hozzáadhatjuk a mazsolát, kandírozott gyümölcsöt, mandulát és csokoládé darabokat is. Gyúrjuk addig, amíg az összes összetevő jól eloszlik a tésztában.

    Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával, majd hagyjuk pihenni egy meleg helyen körülbelül 2 órán át, vagy amíg a tészta megkétszerezi a méretét.

    Egy sütőpapírral bélelt panettone sütőformába helyezzük át a tésztát. Hagyjuk pihenni további 30 percig.

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

    Vágjunk egy kis keresztet a tészta tetejére, majd tegyünk egy kis darab puha vajat a közepébe.

    Süssük a panettone-t előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna lesz, és a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta kijön.

    Hagyjuk kihűlni, majd szolgáljuk fel szeletekre vágva.

    A panettone hagyományosan karácsonyi ajándéknak számít Olaszországban, és nagyon finom, különleges sütemény. Jó étvágyat kívánok!
Webáruház készítés