Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Nyári Top termékek
- Konyha felszerelés
- Edények
- Serpenyők
- Sütőformák és kellékek
- Egyéb konyhai kiegészítők
- Üveg-Kerámia termékek
- Finomacél termékek
- Mechanikus háztartási kisgépek
- Háztartási fa és bambusz termékek
- Műanyagáru
- Pálinkafőzés
- FISKARS termékek
- Fürdőszoba, lakásfelszerelés
- Háztartási gépek
- Kert, Barkács
- Csaptelepek
- Porzsákok, Páraelszívó filter
- Pótalkatrészek, Tartozékok
- Izzók, Elemek, Hosszabítók
- Karnis, Függönycsipeszek, görgők
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek
Panettone sütőforma 16cm IBILI
Panettone egy hagyományos olasz karácsonyi sütemény, amelynek elkészítése egy kis türelmet igényel, de az eredmény nagyon finom és különleges.
További lapfülön tekintse meg receptünket!
-
Raktárkészlet VANCikkszám 17564Státusz Ha a termék nincs készleten, kérjük érdeklődjön!  
-
Hozzávalók:
Tészta előkészítése:
1 csomag (7 g) szárított élesztő
1/4 csésze langyos tej
1/4 csésze liszt
Tészta összetevői:
4 csésze liszt
1/2 csésze cukor
1 teáskanál só
6 tojássárgája
1/2 csésze vaj (puha)
1/4 csésze narancsvirágvíz
1/4 csésze citromhéj reszelve
1/4 csésze narancshéj reszelve
1/2 csésze mazsola
1/2 csésze kandírozott gyümölcs (pl. citrom és narancshéj)
1/4 csésze apróra vágott mandula
1/4 csésze sötét csokoládé darabok
1/4 csésze vaj (puha)
Elkészítés:
Először is készítsük el a tészta előkészítését. Keverjük össze a szárított élesztőt a langyos tejben, majd szórjuk hozzá a 1/4 csésze lisztet. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni 30 percig, vagy amíg habos lesz.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Készítsünk egy mélyedést a közepén, majd adjuk hozzá a pihentetett élesztős keveréket.
Adjuk hozzá a tojássárgákat, a puha vajat, a narancsvirágvizet, a citromhéjat és narancshéjat. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Ebben a fázisban hozzáadhatjuk a mazsolát, kandírozott gyümölcsöt, mandulát és csokoládé darabokat is. Gyúrjuk addig, amíg az összes összetevő jól eloszlik a tésztában.
Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával, majd hagyjuk pihenni egy meleg helyen körülbelül 2 órán át, vagy amíg a tészta megkétszerezi a méretét.
Egy sütőpapírral bélelt panettone sütőformába helyezzük át a tésztát. Hagyjuk pihenni további 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Vágjunk egy kis keresztet a tészta tetejére, majd tegyünk egy kis darab puha vajat a közepébe.
Süssük a panettone-t előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna lesz, és a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta kijön.
Hagyjuk kihűlni, majd szolgáljuk fel szeletekre vágva.
A panettone hagyományosan karácsonyi ajándéknak számít Olaszországban, és nagyon finom, különleges sütemény. Jó étvágyat kívánok!