Üzletünk elérhetősége

Cim: 1173 Budapest, Pesti út 179.
Telefon: 061-257-3217

Nyitva tartás:

Hétfő-Csütörtök: 9-17H.

Péntek: 9-16H.

Szombat: 9-12H.

Ingyenes Kiszállítás

25000Ft feletti

rendelés esetén!

*kizárólag magánszemélyeknek

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szódagép Patron cserepont!

Az általunk forgalmazott Sodastream gépekhez!

Fogyasztó Barát üzlet

Csomagpont

Vegye át csomagját kényelmesen üzletünkben!

Termék részletek


Pataki Natúr tál

Ha a termék nincs készleten, kérjük érdeklődjön!
Raktárkészlet: NINCS
Pataki  Natúr tál
3 850 Ft
Nincs raktáron

CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTEL!

Hogyan használjuk a Pataki tálakat?

Használat előtt a tálakat be kell áztatni. Az edény mindkét felét annyi hideg vízbe kell tenni, hogy azokat teljesen ellepje. Ennek az a lényege, hogy a kerámia porózus szerkezete megtelik vízzel, amit aztán a tál a sütés folyamata alatt szépen elpárologtat. Ennek a pároló hatásnak köszönhetően lesz puha, és zamatos az étel.

Első alkalommal, érdemes hosszabb ideig legalább egy órán keresztül áztatni. A későbbiekben elegendő 30 perc körüli áztatás. Amennyiben hosszabb ideig készülő sültet készítünk (vad, marha) érdemes az edényt hosszabb ideig áztatni.

Az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a kerámia tálat mindig hideg sütőbe kell tenni, és a tálat a sütővel együtt kell felmelegíteni. A villanytűzhely fokozatosan melegszik fel, ezért ha a sütőbe tettük a tálat, akkor rögtön a szükséges hőmérsékletet állíthatjuk be. Gáztűzhelynél, mivel az gyorsan melegszik, először 1-es fokozatra kapcsoljuk, és 5 percig melegítjük, és csak ezután állítjuk át a sütéshez szükséges hőmérsékletre.

A forró edényt mindig két kézzel és edényfogóval fogjuk meg. Az edényt száraz konyharuhára, vagy fa edénytartóra helyezzük. Ha a forró edényt hirtelen hideg (pl. csempelap, vagy nedvesség) éri, a tál elrepedhet.

A tál használat közben elszíneződik, és ez egyre erősebb lesz a használat során. Ez az antik hatás teljesen normális, az edény használhatósága ettől nem csökken. A belül mázas tálaknál előfordul, hogy a máz felszíne töredezetté válik. Ez sem jár csökkent értékkel.

A tál tisztítása forró vízzel, szivaccsal történik. Mosószert, súrolószert ne használjunk natúr, máz nélküli kerámia esetén, mert a pórusok eltömődnek, és akkor a funkcióját nem tölti be. A mosogatógépbe is azért nem tanácsos tenni, mert a vegyszerek a pórusokba kerülnek.

Célszerű minden ételfajtának külön tálat tartani, így külön a húsos, külön a halas és külön a desszertek számára. Ha mégis szükség van a szagtalanításra, akkor ecetes vízzel kell kimosni a tálat.

Ha már sokat használtuk a tálat és elzsírosodott, forró vízben ki kell főzni és ettől megújul a tál.

Az elmosogatott tálat meg kell szárítani. A még meleg sütőbe téve jól megszárad. A tál tetejét megfordítva tesszük rá és jól szellőző, száraz helyen tároljuk. Nem szabad sem eredeti sem más dobozban, zacskóban tárolni.

Miért használjunk Pataki tálat?

Kímélő elkészítés, eredeti ízek

A Pataki tál ideális a húsos vagy hús nélküli ételekhez, a zsírszegény diétás koszthoz vagy egyszerűen az egészséges és kalóriaszegény főzéshez. Minden kíméletesen párolódik a saját levében, és így optimálisan megőrzi a vitaminokat és tápanyagokat.

Ajándékba kapott idő

Micsoda öröm, ha főzéskor semmi sem ég oda vagy fut ki, és nem kell állandóan kevergetni! A Pataki tál használatakor semmi ilyesmi nem történhet. Többnyire az ételek összetevőit egyszerre belerakjuk a tálba és mi nyugodtan minden gond nélkül kimehetünk a konyhából, amíg az étel szépen elkészül

Energiatakarékos

A cserép jól tartja a hőt, így előbb ki lehet kapcsolni a sütőt, még hosszú ideig tovább párolódik, illetve melegen tart
Ha olyan ételt készítünk, amiben nem együtt készül a köret akkor is készítsük egyszerre, az étellel együtt, hogy kihasználhassuk a forró sütőt: a burgonyát, zöldséget stb. tűzálló edényben a terrakotta tál mellé tesszük, és egyszerre sütjük meg.

Praktikus és nem kell kapkodni

Ha kész az étel, de még nem érkezett haza a család vagy a vendégek, Nem probléma, hagyjuk a tálat a legkisebb fokozaton a sütőben. Kicsit később is finom minden, semmi sem fő szét, és akár a tálban is tálalhatjuk.

Alkalmazkodik a programunkhoz

Sok ételt korábban előkészíthetjük. és a beáztatott tálba tehetjük. A formát nedves konyharuhába burkoljuk, az egészet hűtőbe tesszük, és az ételt később sütjük meg a sütőben.

  • Raktárkészlet
    NINCS
    Cikkszám
    14150
    Státusz
    Ha a termék nincs készleten, kérjük érdeklődjön!    
Webáruház készítés